Algemeen

Voor ons land is badminton een tamelijk jonge sport. Pas na 1952 is het echt populair geworden in Nederland. Ten onrechte wordt badminton vaak gezien als een leuk spelletje voor jong en oud, een spel op de zomerse windstille avond. Badminton is een ideale vrijetijdsbesteding, maar ook een volwaardige wedstrijdsport.

Het is veruit de snelste zaalsport, doordat met de lichte shuttle en racket via een simpele polsbeweging het hele veld kan worden bestreken. Badminton betekent constant in beweging zijn, starten, lopen, afremmen, draaien en keren terwijl slagbewegingen moeten worden uitgevoerd. Bovendien moeten shuttle en tegenstander in het oog gehouden worden.

B.C. "de Heiakker" (opgericht in 1988) is in eerste instantie een recreatieve club waarbij het gaat om de gezelligheid en sportiviteit. Gewoon even een partijtje spelen om wat in beweging te komen en andere mensen te ontmoeten of wat fanatieker door deel te nemen aan de club competitie. Maar natuurlijk gaat het ook om het onder de knie krijgen van de badmintonsport. Bij onze club ben je ruimschoots in de gelegenheid spelers van je eigen sterkte te ontmoeten en ook beginners kunnen dan al snel een leuke partij spelen. Als badminton je leuk lijkt, kom dan gerust een keer meespelen!

Gemakkelijker kunnen we het niet maken. Wel leuker!